A gyöngyöspatai perrel egy szereplő járt jól, Soros György szervezete

Gyöngyöspata, iskolaügy, iskola
Gyöngyöspata, 2020. január 21. A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola 2020. január 21-én. A Debreceni Ítélőtábla másodfokú ítélete a roma családoknak százmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot szegregáció miatt. Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ezen a napon tartott helyi sajtótájékoztatóján elmondta: az ügyben közvetlenül az érintett családokkal kell folytatni a kártérítésről kezdeményezett egyeztetést, mert az ügyben pert kezdeményező alapítvány "eljátszotta hitelét", miután eszközként használja pártfogoltjait anyagi haszonszerzés és saját politikai céljainak elérése érdekében. Mindezek figyelembevételével is folytatni kell a megkezdett egyeztetéseket a pénzbeni kártérítés mellőzése, illetve az azt helyettesítő személyre szabott oktatási lehetőségek elfogadása és biztosítása érdekében. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
A gyöngyöspatai perrel csak egy szereplő járt jól, az a Soros-szervezet, amely az egészet kiagyalta, megszervezte és végigvitte - jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Kiemelte: egy Soros György által nyíltan támogatott szervezet rendezte meg a pert.

- tette hozzá.

Pénzszerző politikai akció volt

A képviselő szerint az ítélet igazságtalan, társadalmi hatásait nézve rendkívül káros, és békétlenséget teremt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az alapítvány képviselője néhány órával a Kúria ítélete után arról beszélt, a gyöngyöspatai ügy hasonló perek indításához is jó lehet.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint az ügy egy pénzszerző politikai akció volt Forrás: MTI/Komka Péter

Horváth László szerint ez is azt igazolja, hogy

Továbbá Magyarországról megint rosszakat lehet mondani külföldön, és lehet kreálni mindenféle eljárást az országgal szemben - jegyezte meg.

500 órát hiányzott, mégis kap támogatást

Horváth László szerint megvan az esélye annak, hogy beindul egy "szegregációs biznisz". Ezért ennek megelőzése érdekében

törvényt kell módosítani.

Ha hasonló perek indulnak, a tanulásban elszenvedett esetleges kárt tanulással és képzéssel kell helyrehozni. Biztosítani kell továbbá, hogy a felzárkóztatás ne legyen szegregációnak minősíthető.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ahol erőszak van, ahol sem tanulni, sem tanítani nem lehet, ott is könnyen kialakulhat ilyen helyzet. Ezért meg kell akadályozni, hogy kisszámú agresszor uralja az iskolai órákat.

Horváth László elmondta, Gyöngyöspatán

akik agresszorok voltak, akik miatt sokaknak ott kellett hagyniuk az iskolát. Volt olyan, aki 500 órát hiányzott, mégis szegregációért kap támogatást.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, ez egy komoly kártérítés, amivel tönkre lehet tenni egy települést. Erre Gyöngyöspatának egy fillérje sincs - jegyezte meg Horváth László.