Így rabolta ki a szemüveges férfi a pécsi bankot - videó

Pécs, bankrablás, 2020. május 12.
Ezt a fiókot rabolta ki a szemüveges férfi
Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel keresik azt a férfit, aki május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy bankba, majd fegyverrel fenyegetőzött, és pénzt követelt. Miután megkapta, amit akart, elmenekült a helyszínről. Senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, a rablás napján, május 12-én, a rendőrök

a bank melletti házaknál kérdezősködtek, a banktól 200-300 méterre kutyás rendőrök vizsgálták a nyomokat.

A környéket teljesen lezárták – írta meg a Bama.hu.

Múlt héten kedden délután a Pécsről kivezető utakon, Komló felé, de a Siklósi úton, az M6-os előtti körforgalomnál is nagy volt a dugó, mert a rendőrök minden autót megállítottak és átvizsgáltak.

A sofőröket kiszállították és benéztek a csomagtartókba is.

Ugyanezt a bankot rabolták ki novemberben is. A helyi tudósító ezen a felvételen azt mondja, ősszel egy sánta férfit kerestek és elképzelhető, hogy a mostani maszkos bankrablást is ő követte el.

Mivel azóta sem találták meg a rablót, közzétették a felvételt, amit a bank kamerája rögzített a rablás perceiben. Ezen látható, hogy a támadó

egy 175 centi magas, erős testalkatú, középkorú férfi, aki 42-43-as méretű cipőt hord.

A rabló több réteg ruhát viselt a rabláskor.

Amint végzett, levette a felsőjét, amely alatt sötét színű póló volt. A rabláskor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget is viselt, és egy szürke színű, kisebb hátizsák volt nála.

Ezt a bankot rabolta ki a szemüveges férfi Forrás: Sóki Tamás/MTI

A rendőrök információi szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens emberről van szó, aki jó helyismerettel rendelkezik. Most azt is vizsgálják, van-e valamilyen súlyos betegsége, ami a mozgásában nem akadályozza.

A férfi a rablás előtt a Balassa Bálint és a Búzakalász utca kereszteződésében várt a felvételen látható ruhában.

A rendőrök azt kérik, hogy jelentkezzenek azok, akik látták a férfit. Annak a szürke Nissan Leaf típusú autó sofőrjének a jelentkezését is várják, aki ez idő tájt a helyszínen közlekedett. Ezenkívül kérnek mindenkit, aki a felvételen látható férfit felismeri, tud valamit arról, hol van, esetleg szemtanúja volt a rablásnak, tegyen bejelentést a rendőrség oldalán megadott, ingyenes hívószámok egyikén.

Ez történt a pécsi bankfiókban május 12-én: