A radikális baloldali Hadházy Ákos által utcára hívott tüntető megrúgott egy rendőrnőt

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél, mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője (j2) és Szél Bernadett független képviselő (j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hivatalos személy elleni erőszak miatt előállította azt férfit, aki labdával megrúgott egy rendőrnőt a Hadházy Ákos által meghirdetett tüntetésen - derül ki a Police.hu-n közzétett információkból.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független parlamenti képviselők vezetésével, valamint a Momentum részvételével a baloldal újabb, előre be nem jelentett tüntetést tartott a kormány ellen a Clark Ádám téren hétfő délután.

A BRFK kora este közzétett közleményéből kiderült, hogy

nem sikerült balhémentesre a radikális baloldali aktivisták megmozdulása.

A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik tüntető szándékosan megrúgta egy labdával a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálatban lévő női munkatársát. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra - olvasható a rendőrség honlapján.