Egy drága hangszórót akart elvenni egy 15 éves fiú és 14 éves társa egy győri fiútól. Hiába menekült előlük, többször utolérték és megtámadták.

A megalapozott gyanú szerint múlt hét pénteken, egy győri buszmegállóban várakozott a 15 éves fiú és egy évvel fiatalabb társa, amikor felfigyeltek egy másik gyerekre, akinél egy 60 ezer forint értékű hangszóró volt.

IllusztrációForrás: Shutterstock

El akarták venni tőle, ezért utána mentek. Felszálltak egy helyi buszra. Amikor a fiú leszállt, a két gyerek is követte. A 15 éves fiú utolérte, azt mondta neki, ha nem adja oda a hangszórót, megszúrja. 

Hogy nyomatékosítsa a követelést, elővett egy bicskát, kinyitotta és marokra fogta. 

IllusztrációForrás: pixabay.com

A fiú elszaladt. A támadók nem hagyták békén, követték. Amikor a 15 éves fiú ismét utolérte, 

többször ököllel megütötte, és a fiú nyakát a könyökhajlatába fogta. 

A támadónak kiesett a zsebéből a telefonja, amiért lehajolt, ekkor engedte el a gyereket.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A megtámadott fiú újra elszaladt, de megint utolérték. 

Ezúttal az idősebbik támadó kirúgta a kezéből a hangszórót. 

A verekedést végül egy felnőtt akadályozta meg azzal, hogy odalépett hozzájuk. A megtámadott fiú zsebéből kiesett egy 6500 forintos fülhallgató, amit a 15 éves fiú felkapott, aztán a társával együtt elszaladt. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt kéri a késsel fenyegetőző fiú letartóztatását a bíróságtól  annak érdekében, hogy a bizonyítást ne veszélyeztethesse, és ne támadjon meg senki mást. Letartóztatásáról a Győri Járásbíróságon döntenek majd.