A támogatások azért kapják, mert az általuk kitalált program hasznos és jó

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a civil szervezetekről beszélt, különös tekintettel azokra, amelyek valamelyik egyházhoz kötődnek.
Vágólapra másolva!

A helyettes államtitkár a civil szervezetek támogatásáról elmondta, az állam a támogatásokért nem vár el semmit, nem azért kap valaki forrásokat, mert éppen szimpatikusak a kormányzat számára, hanem azért, mert a civil szervezet által kitalált program jó és hasznos. Persze minden szervezet maga dönti el, hogy fordul-e a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA) támogat5ásért, vannak olyanok, akik például nem kérnek az államtól soha semmit, köztük vannak olyanok, amelyek máshonnan vannak kitömve pénzzel. Ám sok olyan szervezet kap támogatást, jut forráshoz, amelyiknek nincsen semmilyen ideológiai kötődése, a civil szektorban nem is van értelme ideológiai jellegű tevékenységet folytatni.

A NEA 20 civil irodát működtet a megyeszékhelyeken, a határmenti megyékben lévő irodák támogatják a határontúli civil szervezeteket, köztük a legtöbben Erdélyből jelentkeztek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.