Varga Judit Petőfi Sándor soraival üzent az ellenzéknek a koronavírus-törvény körül kibontakozott vita kapcsán. Az igazságügyi miniszter szerint érdemes visszaemlékezni arra, hogy a világjárvány elleni védekezés legnehezebb napjaiban a nyugat-európai politikai vezetőkkel, a liberális fősodratú médiával és a hozzájuk köthető civil szervezetekkel együtt koordinált politikai támadást intéztek Magyarország ellen. Mint kiderült, ezúttal is mondvacsinált okokkal: Gulyás Gergely tegnap bejelentette, május 26-án visszaadhatja a kormány a különleges felhatalmazást. 

"Ahogy Petőfi Sándor írta "Az idő igaz, s eldönti, ami nem az." A kormány a törvény elfogadásakor és azt követően is mindig hangsúlyozta, hogy amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, megszüntetésre kerül a rendkívüli jogrend. Ahogy azt miniszterelnök úr pénteken jelezte, már májusban beterjesztésre kerülhet az erre vonatkozó törvényjavaslat, és így júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon"- írta Varga Judit arra reflektálva, hogy előbb Orbán Viktor miniszterelnök, majd Gulyás Gergely is kijelentette, május végén a kormány visszaadhatja a különleges felhatalmazását a parlamentnek.

A politikus szerint az ellenzék nem fog bocsánatot kérni a kritikus időszakban okozott hangulatkeltésért, ennek ellenére érdemes lesz visszaemlékezni a megnyilvánulásaikra. "Ugyan bocsánatot eddig sem kértek és ezután sem fognak kérni, azért érdemes visszaemlékeznünk arra, hogy a világjárvány kellős közepén, a védekezés legnehezebb napjaiban a hazai ellenzéki pártok képviselői, karöltve a nyugat-európai politikai vezetőkkel, a liberális fősodratú médiával és a jól ismert szatelit civilszervezeteikkel, mással sem voltak elfoglalva, mint hogy egy soha nem látott intenzitású, koordinált politikai támadást intézzenek hazánk ellen. Ennek részeként a legképtelenebb vádak, lejárató információk és álhírek terjesztésétől sem riadtak vissza. Volt itt minden: diktatúra, az Országgyűlés bezárása, újságírók bebörtönzése" - fogalmazott az igazságügyi miniszter. 

Varga Judit igazságügyi miniszterFotó: Csudai Sándor - Origo

Varga Judit úgy látja, hogy miközben az ellenzék a védekezés helyett a kormánnyal volt elfoglalva, a kabinet tette a dolgát. "Eközben a magyar kormány, élve a demokratikus felhatalmazásával, közösen a magyar emberekkel azon dolgozott, hogy minimalizáljuk a vírus okozta egészségügyi és gazdasági hatásokat" - húzta alá a tárcavezető, aki szerint az ellenzék, a baloldali média és Soros György szervezetei sok kárt okoztak Magyarország nemzetközi hírnevének. Talán annyi haszna volt, hogy ismét mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy ki mire és kinek az érdekében használja fel a rendelkezésére álló lehetőségeket egy veszélyhelyzetben.

- zárta gondolatait.

Mint ismert, miután a magyar parlament elfogadta a koronavírus-törvényt, az ellenzéki képviselők és a nemzetközi baloldal szereplői élesen támadták a kormányt, amiért túlzott felhatalmazást szavazott meg magának.

Bár a kormánypárti politikusok többször is elmondták, hogy ahogyan a járványügyi helyzet lehetővé teszi, visszaadják a különleges felhatalmazást, amit a magyar országgyűlés szavazott meg, a baloldali politikusok tovább folytatták a hadjáratukat.

Csúnya öngól lett a vége. Pénteken Orbán Viktor elárulta, hogy május végén ez megtörténik, szombaton Gulyás Gergely a kormányfő bejelentését konkretizálva azt mondta, a kabinet május 26-án benyújtja az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezetet.