Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy szomáliai férfi ellen, aki postai úton rendelt khatlevelet külföldről, egy alkalommal pedig ehhez hamis igazolványt használt, ám a rendőrök tetten érték.

A negyvenhárom éves, osztrák állampolgársággal rendelkező szomáliai férfi 2016. márciusától 2017. februárjáig egy társával együtt

rendszeresen rendelt, és hozatott be postai úton Magyarországra khatlevet különböző afrikai országokból, különösen Etiópiából és Angolából. A férfi magyar postahivatalokon vette át a csomagokat, amelyek repülővel érkeztek az országba, és azokon általában a tea, vagy természetes tea felirat szerepelt.

A férfi közben csináltatott egy hamis finn útlevelet is, amellyel további csomagokat apróbált átvenni álnéven, ám idővel a rendőrök azonosították és elfogták, az utolsó csomagjait pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal foglalta le Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség a férfi ellen kábítószer-kereskedelem, és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat, és  fegyházbüntetés kiszabását, illetve kiutasítást javasolt számára.