Balesete volt Oszter Sándor feleségének a Balatonon

2020.05.20. 13:58

Hétfőn autóbalesetet szenvedett Balatonrendesen a 73 éves Failoni Donatella, Oszter Sándor felesége. A balesetben vétlen asszony szerencsére nem sérült meg, az autója viszont csúnyán összetört.

Május 18-án balatonrendesi házából indult el vásárolni Donatella, amikor a hazafelé tartott és a baleset történt. Az esetről Blikknek mesélt az asszony, akit még mindig felkavar a baleset: Még most is nagyon ideges vagyok! Nem szoktam magam tehetetlennek érezni, de kétségbe vagyok esve, mikor lesz ennek az egésznek vége. Már végeztem a kisboltban, vidáman tartottam hazafelé, majdnem otthon voltam, amikor egy huszonéves fiatalember nem adta meg a jobbkéz-szabály szerinti elsőbbséget. - mesélte a lapnak az asszony. Szerencsére az ijedtségen kívül más baja nem esett Donatellának, aki a baleset után rendőrt hívott.

Failoni DonatellaForrás: Facebook/Failoni Donatella

Hiába tapostam a fékbe, nagyon megrémültem, mert láttam, baj lesz. Össze is ütköztünk. Óriási szerencsém van, hogy nem esett bajom, mert a légzsákok valamiért nem nyíltak ki.

Az asszony tovább mesélt a lapnak:
A tapolcai rendőrök udvariasan tették a dolgukat, nagyon rendesek voltak, két óra hosszát tartott a helyszínelés. Mindkettőnket megszondáztattak, de egyikünknél sem mutatott alkoholfogyasztást. A fiatalember elismerte, nem adta meg az elsőbbséget, de még egyszer meghallgatnak, és három hét múlva zárják le az ügyet.

Forrás: Youtube, facebook.com/donatella.failoni

Amikor férjének Oszter Sándornak beszámolt a balesetről, első kérdése természetesen az volt, hogy felesége jól van-e. Utána megbeszélték, hogy:

Pénteken viszek neki egy másik autót, mert nem maradhat hetekig közlekedési eszköz nélkül egyedül a hegyen.

Oszter SándorForrás: MTI/Zih Zsolt

Failoni Donatella már korábban is került életveszélyes helyzetbe egyedül a balatoni háznál. Egyszer kertészkedés közben megcsúszott a párkányon, ahogy egy kúszónövényt próbált metszeni, a földre zuhant és eltört hat bordája.Órákig feküdt magatehetetlenül a földön, mire egy ismerőse rátalált és hívta a mentőket. Egy másik alkalommal pedig megcsípte egy méh, amitől allergiás rohamot kapott és orvosi segítségre volt szüksége.

Az asszony számára a baleset annyi pozitívumot okozott, hogy

kiderült milyen sokat segítenek neki, ha bajba kerül.

Mivel az autója csúnyán összetört, egy ideig a szervizben kell hagynia, de azt mondta: Nagyon hálás vagyok az autószerelőmnek, aki olyan karosszérialakatost ajánlott, aki intézi a biztosítást és trélert is szerzett, hogy elszállítsák az összetört kocsit. Mindig akad segítség, a bajban kiderül, kikre számíthatok.