Év elején halt meg autóbalesetben Halgas Tibor, korábbi magyar focista. Özvegye elmondása szerint a kislányuk mindenhol keresi az édesapját és nem érti, miért nem találkozhatnak, miért nem bújhat hozzá oda esténként.

A volt focista özvegye a Blikknek beszélt arról, hogy abból próbál most erőt meríteni, hogy pozitívan gondol vissza a férjével együtt eltöltött időre: Arra, milyen jó, hogy megadatott nekünk, hogy ilyen kivételesen jó házasságban éljünk. Naponta elmondtuk egymásnak, hálásak vagyunk a sorsnak, hogy így élhetünk.

4 éves kislányuknak hiányzik az édesapja. Ezt mutatja az is, hogy rengeteget beszél róla. Szülei most ünnepelték volna a szülinapjukat. Az édesanyjáét szerdán, a jövő héten pedig az édesapjáét. Ilyenkor mindig elmentek közösen vacsorázni. 

Látom rajta a szorongás jeleit, azt hiszi, ha apa egy pillanat alatt eltűnt az életéből, akkor én is eltűnhetek. Ezért aztán mindenhová követ, egyfolytában a sarkamban van.

- mondta a kislányról az édesanyja.

Halgas családForrás: Családi archívum

Felesége elmondása szerint Halgas Tibor mélyen vallásos volt, vasárnaponként templomba járt. Bár

imádta a focit, gyakran mondogatta, bánja, hogy nem lett lelkész.

Az asszony a lapnak azt is elmondta, úgy tudja:

A taxisnak rengeteg szabálysértése volt már, benne volt a pakliban, hogy egyszer nagy bajt okoz. Szerencsétlen dolog, hogy pont az én férjem esett áldozatául.

A lap információi szerint a balesetet okozó taxissal szemben három büntetőeljárás van folyamatban, melyből kettő kábítószer-fogyasztás miatt, egy pedig bankkártyával való visszaélés miatt indult ellene.

Tavaly októberben azért vonták be a jogosítványát, mert az elmúlt 3 évben összesen 19-szer szegte meg a közlekedési szabályokat.

A vétkes, 35 éves sofőrnek a balesetben mindkét lába eltört, ezért a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben.

Bár a bírónak azt mondta, megbánta amit tett, a családtól nem kért bocsánatot.

Február 4-én történt késő este a halálos baleset a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. Két autó ütközött össze, amitől az egyik a szalagkorláton keresztül lerepült az úttestről és felborult. Hamar kiderült, hogy a taxis nem is vezethetett volna, mert akkor éppen érvényes jogosítványa sem volt. Azóta pedig az is, hogy nagyon gyorsan ment ezen a tragikus éjszakán. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A felborult autó sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Halgas Tibor ült az autóban.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 38 éves férfi korábban a Fradi, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is focizott.