Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese elszólta magát az ATV élő adásában: sajnálatosnak nevezte, hogy kevés a járványban meghalt ember Magyarországon. Itt a minden eddiginél egyértelműbb bizonyítéka annak, hogy a baloldal a vírusnak drukkol a kormány ellenében. A nyilatkozat kapcsán keressük Aratót, és Gyurcsány pártját is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország 

- ezt mondta a DK politikusa, Arató Gergely a koronavírusban meghalt emberekről beszélve az ATV tegnapi műsorában. Szavaiból egyértelműen kiderült tehát, hogy a 

baloldal rossz szemmel nézi, hogy Magyarországon kevés halott van a járvány miatt, azaz a kormány jól kezeli a válsághelyzetet. 

A felvételen 0:58-tól hallható az ominózus mondat:

Nem ez volt az első olyan megnyilvánulás a baloldaltól, ami azt mutatja, hogy a sikertelen válságkezelésben érdekeltek. Mint emlékezetes, képviselőik a parlamentben megakadályozták a hatékony védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvény gyorsított tárgyalását.

Budapest, 2020. május 19. Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. MTI/Illyés TiborForrás: MTI/Illyés Tibor

Arról pedig, hogy a baloldali politikusok folyamatosan kritizálták, valótlan állításokkal nehezítették
a vírus elleni küzdelmet, itt írtunk.

A nyilatkozat kapcsán keressük Aratót és a Demokratikus koalíciót, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.