Kormánypártok: Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc elmondta:

ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.

Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót - mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Karácsony Gergely továbbra se ment el a Pesti útra Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak - egy világjárvány kellős közepén. Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben - jegyezte meg.

- mondta Nacsa Lőrinc. Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! - szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.