Kormánypártok: Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget

2020.05.20. 13:56

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

Nacsa Lőrinc elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak. Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót - mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő. 

Karácsony Gergely továbbra se ment el a Pesti útraForrás: MTI/Kovács Tamás

Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak - egy világjárvány kellős közepén. Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben - jegyezte meg. 

Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet - mondta Nacsa Lőrinc. Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! - szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK