Az állam számára a legtermészetesebb, hogy a gyermek érdeke az első

Vágólapra másolva!
Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában az örökbefogadásról szóló törvény módosításáról, valamint idősotthonokról beszélt.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár beszélt arról, hogy ma kezdi meg tárgyalni az Országgyűlés az örökbefogadásról szóló törvény módosítását, amely során a beterjesztő kormány szándéka szerint több ponton is könnyítenének az eddigi eljárásokon, valamint az örökbefogadóknak is több támogatást adnának. Ugyanakkor azt is látni kell – emelte ki az államtitkár, az örökbefogadás folyamata nem egy versenyhelyzet, ahol rekordidőket kell futni, ahol minél gyorsabban kell örökbeadni egy gyermeket.

Az állam számára a legtermészetesebb, hogy a gyermek érdeke az első. Évente közel ezer örökbefogadás történik Magyarországon, a gyermekek közel kétharmada a gyermekvédelemből kerül ki, azaz már azért sem szabad kapkodni, mivel ezeknek a gyermekeknek az életében már történt egy trauma, hiszen már elveszették a vérszerinti családjukat, majd bekerültek a gyermekvédelmi rendszerbe.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.