Németh Szilárd: A magyar kormány ezt nem fogja megengedni

2020.05.19. 13:07

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte azt a bírósági döntést, amit a magyarországi tranzitzónákkal kapcsolatban hoztak.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a hétvégén a röszkei határállomáson járt, mert mint hozzátette, nincs lehetőség a pihenésre, hiszen a migrációt szervező szervezetek sem pihennek. Németh Szilárd szerint ezek a szervezetek már a határkerítésnek, a tranzitzónának mentek neki, erre volt példa a nemrégiben megszületett bírósági döntés. Ezzel a politikus szerint azt akarták elérni, hogy Magyarország bontsa le a határzárat, szüntesse meg a tranzitzónákat.

Pedig – emelte ki, 2015-ben a világ is megtapasztalhatta, mit jelent az, amikor nincs határ, amikor 400 ezer ember vágtatott át, akiknek csak az egyharmadát sikerült regisztrálni, a kétharmaduk enélkül vágtatott át az országon Európába. A kormány végül a magyar emberek kérését teljesítette, amikor úgy döntött, megvédi az országot a határkerítéssel, a jogi és műszaki határzárral. Mindennek, valamint a katonák határon való megjelenése is meghozta a kívánt eredményt, immár hatodik éve, hogy Magyarországon gyakorlatilag egyetlen illegális migráns sincsen.

A teljes beszélgetsét itt olvashatják.