A Mandiner megkeresésére reagálva azt nyilatkozták annak az italboltnak az alkalmazottai, ahova Gurmai Zita bemenekült kedden a Hír TV riportere elől, hogy kénytelenek voltak kiküldeni az MSZP-s politikust, mivel megszegte az érvényben lévő kijárási korlátozást. Ugyanis 9-12 óra között kizárólag 65 éven felüliek léphetne be oda.

Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselő menekülés közben vélhetően elfeledkezett az érvényben lévő kormányrendeletről, amely szerint 9 és 12 óra között csak 65 év felettiek vásárolhatnak az üzletekben.

Gurmai az italboltbanForrás: Mandiner/Hír TV/Facebook

Mivel Gurmai ennél jóval fiatalabb, így belépésével megszegte koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozást. 

A Képviselői Irodaház közvetlen szomszédságában található italkereskedés munkatársai a Mandiner kérdéseire válaszolva elmondták, hogy számos politikus rendszeres vásárlójuk, és pártállástól, valamint saját politikai meggyőződésüktől függetlenül minden képviselőt szívesen látnak.

Hozzáfűzték, Gurmai Zitát a nap bármely másik szakaszában örömmel kiszolgálják, leszámítva a 9-12 óra között időszakot. Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Hír TV stábja kedden egyébként arról szerette volna megkérdezni a szocialista politikust, hogyan kommentálná a Kúria ítéletét, amely szerint Gyöngyöspatának az iskolai szegregáció miatt 100 millió forintot kell kifizetnie több roma családnak, tekintve, hogy a megkülönböztetés a romákat döntő részt az MSZP kormányzása alatt érte. Válasz helyett Gurmai azonban elfutott, majd bemenekült az italboltba.