Hat évre eltiltottak az állattartástól azt a Nógrád megyei férfit, aki nem gondoskodott megfelelően kutyáiról és egyéb állatairól. Bóna Gyula elmondta: a döntést a Balassagyarmati Törvényszék hozta meg.

A férfi többféle háziállatot, köztük két kutyát, nyulakat, kecskéket, és disznókat is tartott, ám egyikről sem gondoskodott megfelelően, az állatorvosi vizsgálatokat sem végeztette el. Az állatok ezért

kórosan soványak és elhanyagoltak voltak. A takarmány és az víz hiánya és a súlyos elhanyagolás miatt több állat el is pusztult.
A férfi a staffordshire terrier kutyáit az udvaron rövid, 30 és 80 centire feltekeredett láncon tartotta, az állatok heteken át éheztek, fülük és testük több helyen vérzett, a mozgásukhoz szükséges minimális téret, illetve ólat sem biztosított számukra. A disznókat és a kecskéket bezárva tartotta, így azok maguk sem voltak képesek ételt és vizet keresni, amihez heteken át nem jutottak hozzá.
Az állatokat a férfi egyik rokona fogadta be, a kutyákat pedig egy megyei állatmentő egyesület közreműködésével helyezték el.

A kép illusztrációForrás: Pest Megyei Főügyészség/ugyeszseg.hu