Zárás előtt nem sokkal lépett be a főpolgármester egy budapesti bicikliszervizbe, ahol oda sem figyelve az ott várakozókra, a sor elejére állt. Emiatt aztán akadt, akit már ki sem szolgáltak aznap, mire ő következett volna, az üzlet bezárt. Az egyik szemtanú szerint Karácsony Gergely még arra sem méltatta őket, hogy köszönjön nekik, ráadásul szájmaszkot sem viselt - írta a Pestisrácok.

Egy dühös budapesti férfi Facebook-bejegyzésben osztotta meg, miként keserítette meg a napját Karácsony Gergely. Elmondása szerint este fél 7-kor többen is maszkban várakoztak az egyik kerékpárszerviz előtt az Erzsébet királyné úton. A járvány miatt mindenki a járdán várt arra, hogy a bent dolgozók segítsenek nekik.

Zárás előtt nem sokkal még négyen – öten állhattunk sorba. Lassan haladt, bent ketten próbálták kiszolgálni a vevőket, javítani a bicikliket. Előttem egy úr várakozott, kezében egy kerékkel. Elmesélte, hogy ma már másodszor áll fél órát sorba, valami nem stimmel az egy órája javított kerékkel. Az úr ép sorra került volna, mikor megérkezett Karácsony Gergely Főpolgármester Úr egy fekete kerékpárral. Köszönést mellőzve beállt a sor elejére és bekiáltott, – dolgoztok még? – Erre az egyik szerelő kijött és elkezdte szerelni a főpolgármester kerékpárját, a nyereg beállításával akadt probléma

– írta a férfi, aki szerint Karácsony Gergelyen nem volt maszk, és számára a soronkívüliség alapvetőnek bizonyult. Történetét úgy folytatta, hogy a szerelő elsőre nem megfelelő szerszámot hozott, a nyereg pedig valamilyen speciális szerkezet lehetett, mert hosszasan elbíbelődött vele a szervizes, eközben Karácsony Gergely elmondta, hogy neki nincs szerszáma és nem ért hozzá, ezért szaladt ide.

Karácsony bár kerékpározik, ám nem ért ahhoz, sőt, köszönni sem tud, és nem ismeri a sorban állást semFotó: Koncz Márton - Origo

Mi, egyszerű emberek pedig türelmesen várakoztunk, és már közeledett a 19 órai zárás. Miután sikerült a nyerget beállítani, az előttem álló sorra került és végre hozzám is megérkezett a másik szerelő. Én egy alkatrészt kértem, a kolléga a kereket adta be javításra. A kerékkel a szerelő hamarosan visszajött, elmondta, hogy mindjárt zárnak, alkatrész nincs, a javítást már nem vállalják. Ezt követően a vevő nemtetszésének adott hangot és kérte a vásárlók könyvét. Én megkaptam a kért alkatrészt, angolosan távoztam, a továbbiaknak már nem voltam szem- és fültanúja. Mondjuk, én nem hagytam volna szó nélkül...."

– fogalmazott a vásárló, aki megjegyezte:a főpolgármester bár kerékpározik, ám nem ért ahhoz, sőt, köszönni sem tud, és nem ismeri a sorban állást sem.