A soroksári önkormányzat saját költségén szedeti össze az illegális szemetet a szemetelőkkel

2020.05.24. 09:25

Bese Ferenc polgármester javaslatára a napokban felállt az úgynevezett szemétkommandó Soroksáron, a napokban pedig sor került az első akcióra is." Ezután meg sem fog fordulni a fejükben, hogy ide hozzák szemetüket!" - mondta Sinkovics Krisztián alpolgármester. 

Az illegális szemétlerakás jelentős problémát jelent egész Budapesten, így Soroksáron is. Éppen emiatt a város vezetése új ötlettel állt elő: felállították a szemétkommandót.

"A szeméthegyek elterjedésének megakadályozása érdekében a rendészeti osztályon belül létrehozták a szemétkommandót, amely 24 órában végzi a munkáját" – jelentette be közösségi oldalán Bese Ferenc, aki polgármesterként egy tiszta, rendezett Soroksár megteremtését tűzte ki célul. A teendők ellátása eddig is az önkormányzathoz tartozott, azonban innentől kezdve a városvezetés jóval több erőforrást fog biztosít a köztisztaságra - tette hozzá a politikus. A nemrég felállt csoport helyszíni bírságot szabhat ki azokra, és büntetőfeljelentést tehet azokkal szemben, akik nem tartják be az előírásokat. Amint az Bese Ferenc Facebook-oldaláról kiderült, több esetről is beszámoltak a lakók.

"A múlt héten felkeresett gyáli szemetelők, akik a Klébl Márton utca környékén hagytak nagy mennyiségű szemetet, éppen – a rendészet felügyelete mellett – összeszedik azt." - közölte Sinkovics Krisztián alpolgármester a Facebook-oldalán. Magyarán a soroksári önkormányzat el tudta azt érni, hogy az illegális hulladékot a más településről érkező, Soroksár területére elhelyező szemetelőkkel szedesse fel azt úgy, hogy ők fizetik ennek költségeit. 

A jövőben is azon lesz a szemétkommandó és az önkormányzat, hogy az illegális szemetelők, saját költségükön távolítsák el hulladékukat. Ezután meg sem fog fordulni a fejükben, hogy Soroksárra hozzák szemetüket!

- üzent Sinkovics Krisztián az illegális szemetelőknek. . 

A városrész intézkedése egyébként összhangban áll a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervével.