Nettó 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy pécsi pénzintézet kirablásának ügyében. Eközben az is kiderült, hogy a bankrabló, akit keresnek már tavaly ősszel is kirabolta ugyanazt a bankot.

A képen látható férfi május 12-én, kedden 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, ahol közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta, amit akart, elmenekült a helyszínről. Senki sem sérült meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán rablás miatt nyomoznak az ismeretlen férfi után. Kiderült, hogy

ugyanez a férfi rabolhatta ki ugyanezt a bankot tavaly ősszel,

ahogy erre a rablás napján a helyi tudósító is utalt. Ő azt mondta, hogy az őszi szemtanúk szerint sánított a férfi.

Azt már a rendőrség oldalán lehet olvasni, hogy feltehetően ősszel is ugyanazt a ruhát viselte, mint most. A korábbi felvételen látszik, hogy egy sötétkék póló volt rajta, amelyen valószínűleg egy „Jordan" felirat szerepelt. Azt is megállapították, hogy mindkétszer feltehetően egy sötétszürke vagy sötétbarna túracipőt viselt.

Nettó 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi pénzintézet kirablásának ügyébenForrás: police.hu

"A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 000 000 forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki" - írták, majd hozzátették, hogy ezt a pénzt az kaphatja meg, akinek a segítségével sikerül azonosítani, megtalálni a rablót. Ha kell, védelmet is biztosítanak a nyomravezetőnek, a személyét pedig bizalmasan kezelik. 

bank felvételét is közzétették, hátha ez alapján könnyebb felismerni:

A baranyai rendőrök azt kérik, hogy aki tud valamit, jelentkezzen!