Két fiatalokból álló társaság esett egymásnak ma hajnalban a belvárosban, a Deák téren. Előbb csak vitatkoztak, aztán verekedni kezdtek. A verekedés közben kések is előkerültek, és két fiatalt halálra szurkáltak. Hat embert már elfogtak a rendőrök.

Még reggel tíz órakor, vagyis hét órával a kettős gyilkosság után is helyszínelnek a rendőrök. Egy úgynevezett bűnügyi sátrat állítottak fel, onnan irányítják az egészet. Folyamatosan mennek oda be, illetve jönnek ki a helyszínelők fehér ruhában, maszkban, a lábukon zsákkal.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ami már biztos, hogy a két fiatal, akiket megkéseltek, ott a helyszínen meghaltak, rajtuk már nem lehetett segíteni. A holttesteket rózsaszín krétával rajzolták körbe, körülötte, de más helyeken is látszanak a vérnyomok. 

Fotó: Koncz Márton - Origo

Két társaság esett egymásnak, legalább egy tucat ember. Ekkor kerülhettek elő a kések. A rendőrök nemrég hat embert fogtak el, a gyanú szerint közülük késelték halálra többen a két fiatalt. Egy közelben dolgozó biztonsági őr azt mondta, hogy nagyon fiatalok voltak azok, akik összeverekedtek, tizenévesek, vagy maximum a húszas éveik elején járhatnak. Ezt erősíti a Bors információja, amely szerint az egyik áldozat, mindössze 21, a másik, még nála is fiatalabb, 16 éves volt.

Egy férfi, aki a közelben lakik, az Origónak elmondta, hogy ő hajnalban pont a gyilkosságok után ment haza. Ahogy fogalmazott, a látvány horrorisztikus volt. Nagyon megrázta, amit látott. 

Egy szemtanútól megtudtuk, hogy az egyik áldozatot a szúrás a lábán érte. 

Valószínűleg egy artériát találhatott el, pillanatok alatt elvérzett.