Így készülnek a Balatonnál a nyárra a hotelek és a strandok

Balatonfenyves, 2020. május 9. Horgászok és kirándulók a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Ez a nyár más lesz - ezzel a legtöbb balatoni szolgáltató egyetért, de nem a vendégek száma lesz szerintük kevesebb, hanem sokkal nagyobb gondot kell fordítani a fertőtlenítésre a hotelekben, éttermekben, strandokon. A balatoni vendéglátásban dolgozók és az általunk megkérdezett polgármesterek szerint az emberek többsége a belföldi nyaralást - elsősorban valószínűleg a Balatont - választja majd, így még az is előfordulhat, hogy több vendég érkezik, mint az elmúlt években. A hotelekben már júniusra sok a foglalás. Az egyik siófoki szállodában a klasszikus svédasztal megszűnik: nem lesz körbejárható, hanem a pincérek maszkban és kesztyűben adják az ételeket a vendégeknek a svédasztal másik oldaláról. A strandoknál valószínűleg meghatározzák, hogy a strandolók milyen távolságban lehetnek egymástól – ez a szezon közepén jelenthet gondot, főleg hétvégi napokon, amikor kánikula lesz. Az alsóörsi önkormányzat azon gondolkodik, hogy előre megvásárolható jegyeket biztosít majd. 
Vágólapra másolva!

A strandokon sokkal sűrűbben fertőtlenítik majd a mosdókat és a közösségi helyeket, valamint a büféknél a székeket, asztalokat. A büfék előtt a sorban állást várakozópontok felfestésével biztosítják. Nagyon sok helyen már most fertőtlenítő pontokat alakítottak ki a strandokon, szállodákban és éttermekben. Az Origo által megkérdezett hotelben és étteremben már visszavették a dolgozókat, sőt, új munkatársakat is alkalmaztak.

Nézze meg a videót!