Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely a legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta. Ez nem igaz - írja közleményében a Fidesz.
Vágólapra másolva!

A fővárosi ellenzék lenne a legboldogabb, ha a főpolgármester valóban úgy tenne, ahogy azt kedves, rezzenéstelen arccal állítja. Sajnos azonban ismét bebizonyosodott, hogy ez nem így van - áll a közleményben.

A legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta.

Karácsony Gergely főpolgármester Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ehhez képest a számszerű valóság a következő:

A havonta egyszer ülésező Fővárosi Közgyűlés jogkörében március és április hónap utolsó hetében összesen 31 előterjesztésről döntött, amelyekben volt egyeztetés frakciónkkal.

Ezen felül a rendkívüli jogrend felhatalmazásával élve

további 33 rendkívüli előterjesztésről döntött a Közgyűlés helyett, ezek közül egyről sem egyeztetett,

igaz 6 darab előterjesztést legalább előzetesen megküldött véleményezésre. A maradék 27 előterjesztésről mi is a meghozott döntése után értesültünk.

Karácsony Gergely

a rendkívüli jogrend lehetőségével élve 61 döntést hozott meg egy személyben a fővárosi bizottságok helyett.

Ezek közül egyiket sem egyeztette.