Novák Katalin: Drasztikusan nőtt az igény a bölcsődékre, óvodákra

NOVÁK Katalin
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszél az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!
Drasztikusan megnőtt az igény a bölcsődékre és az óvodákra az elmúlt napokban, a bölcsődés korúak mintegy 15 százaléka, az óvodásokkal együtt a gyerekek több mint 10 százaléka járt ügyeletre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin azt mondta, hogy ez volt az egyik indok, amiért a vidéki intézmények jövő hétfőtől, a budapestiek pedig június 2-ától visszatérnek a normális működéshez. Majd hozzátette, hogy az óvodák, bölcsődék idén nyáron csak két hétre zárhatnak be, az iskolákban pedig a tanév vége után június 26-áig biztosítani kell a foglalkozásokat a gyerekeknek.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszél az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/Kovács Attila

Az államtitkár arról is tájékoztatott, hogy a megfelelő járványügyi előírások betartásával napközis és ottalvós nyári táborokat is lehet szervezni. Továbbá tudatta, hogy egy erről szóló szavazás eredménye szerint

a szülők 72 százaléka azt szeretné, hogy legyenek táborok nyáron.

Beszélt arról is, hogy

módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről

szóló törvényjavaslathoz. Novák Katalin elmondta, hogy a tanfolyam jelenleg fejenként 60-80 ezer forintba kerül, de ha ingyenes lesz, akkor akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnak az örökbefogadó szülők.