1576 főre csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020.05.23. 07:06

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3713 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 482 főre emelkedett az áldozatok száma, 1655-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az áldozatok 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: Koronavirus.gov.hu
Forrás: Koronavirus.gov.hu

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, írja a kormányzati tájékoztató portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Forrás: Koronavirus.gov.hu