Vágólapra másolva!
Intézetben élt az a 18 éves fiú, aki bandában támadt egy gyanútlanul szórakozó társaságra a Deák téren, írja a Blikk. A 18 éves Krisztián csütörtök éjszaka ünnepelte a születésnapját, ahogy egyik áldozata, a 16 éves László is. A két társaság az utcán futott össze, majd egy rövid vita után Krisztián a tömegverekedésben előkapta a bicskáját, amivel összevissza kaszabolta áldozatait. Társai közben brutális kegyetlenséggel ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket, három lány próbálta leállítani a támadókat, de hiába. A meggyilkolt fiatalok egymást védhették, egyikük testvére még láthatta a bátyja haláltusáját a Bors szerint.
Vágólapra másolva!

A gyilkossá vált fiatal fiút, aki egy autó alá dobta a kést, tíz perccel a kettős gyilkosság után elkapták a rendőrök:

a késelést és a menekülést is végig vették a kamerák.

Tízen vettek részt a tömegverekedésben. Az áldozatok és az elkövető társaságai nem ismerték egymást. Három lányt is elszámoltattak a rendőrök, kiderült, hogy ők megpróbálták szétválasztani a verekedőket.

A tömegverekedés összes résztvevőjének volt már dolga a hatósággal.

Kilenc embert előállítottak, a nyomozók kockáról kockára elemzik a kamerafelvételeket, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a tragédiában.

Nemrég halt meg az édesanyja az egyik áldozatnak

A születésnapos László édesapja már régebben meghalt, súlyos betegségben meghalt édesanyjától két hete vettek végső búcsút. Laci azóta a húgával együtt a nagymamánál lakott, a kutyájával.

– mondta a Blikknek László nagymamájának szomszédja. – A kislány imádta a bátyját, két napja még együtt pingpongoztak. Amíg az egyik rendőr elszaladt nyugtatóért, társa vigasztalni próbálta a nagymamát. Babi néni azóta is minden percben sír... - írja a lap.

A Deák téren történt a kettős gyilkosság Fotó: Koncz Márton - Origo

– Gergő most érettségizett, nagyon készült az önálló életre. Imádta a focit, az Újpest volt a mindene. Nem volt mintagyerek, garázdaság miatt többször felelősségre vonták már. De a késtől irtózott, soha nem hordott magánál. A tragédia előtt legjobb barátja, Laci születésnapját ünnepelték. Vele volt a testvére is, ő szerencsére megúszta. Nem tudom, a család hogyan heveri ki ezt a tragédiát – ezt a másik, 21 éves áldozat ismerőse mondta a Blikknek.

Látta, ahogy meghal a testvére

– Nem tudom elképzelni, hogyan történhetett. Ha kellett, Gergő ököllel megvédte magát és a barátait, nem volt gyáva fiú, de fegyvert sosem használt volna, nem hordott kést, ahogyan Laci sem.

Ilyenek voltak: mindig kitartottak egymás mellett – ezt már a Borsnak mondták a barátok. Gergő egyik rokona elmondta a lapnak:

a fiú az egyik testvérével érkezett a tragikus szülinapra, így ő is láthatta bátyja haláltusáját.

– Reméljük, hogy örökre rácsok mögött marad a gyilkos. Gergő nagyon jó gyerek volt, imádta a testvéreit. Imádta a focit, nagy szurkoló volt, nemrég érettségizett le, szerette a csinos barátnőjét, előtte állt az élet – mesélték róla az ismerősök.