Szilágyi István özvegye fotókat fog küldeni a temetésről a fiának, aki megölte

2020.05.23. 10:04

Rajongók, ismerősök és kollégák társaságában temették el Szilágyi Istvánt péntek délelőtt, akit a gyanú szerint a saját fia vert halálra egy kalapáccsal május elején. A színész özvegye tudatában van annak, hogy mit tett a fia, mégsem haragszik rá, fényképeket fog neki küldeni a temetésről – írja a Ripost.

A pénteki temetésen nagyjából 150 ember vett részt, köztük a színész özvegye, akit az egész temetés alatt egy önkéntes támogatott. Az asszony nem haragszik a fiára, pedig a gyanú szerint ő gyilkolta meg Szilágyi Istvánt. A férfit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik, így a temetésen sem lehetett ott.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

"Nem hiszem, hogy Péter ne akart volna ott lenni az apja temetésén. Én sajnálom, hogy nem állt ott mellettem, hiszen tudom, hogy már mélyen megbánta, amit tett. Úgy gondolom, hogy legalább képekben látnia kell, mennyi kedves ember jött el, akik mind szerették az apját. Ezért fényképeket küldök majd be neki, és a dobozba, a fotók mellé beteszem azt a szalagot is, ami az általam Pistának készíttetett koszorút díszítette" – mondta a Ripostnak az asszony, aki kicsit megkönnyebbült a temetés után.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Nagyon szép szertartás volt, méltó módon búcsúztak a férjemtől. Nagyon köszönöm a 100 Tagú Cigányzenekarnak, Gyomaendrőd polgármesterének, a helyi képviselőnek, Rózsahegyi Péternek és Forgács Péternek, hogy segítettek szép temetést rendezni a férjemnek! – tette hozzá az özvegy.

Ahogyan azt megírtuk, a temetésen a 100 Tagú Cigányzenekar több tagja zenélt, sok ember olyan szájmaszkot vett fel, amin Szilágyi István fotója volt.

A szertartáson Rózsahegyi Péter, a kerület fideszes önkormányzati képviselője elmondta, nemrég tartották a színész 80. születésnapját. Erre az alkalomra gyűjtést is rendeztek neki. A Győri Nemzeti Színház igazgatója a könnyeivel küszködve mondott beszédet.

A gyanú szerint Szilágyi Istvánt a saját fia gyilkolta meg május 3-án, egy kalapáccsal halálra verte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK