Legyen könnyű nektek a föld Gergő és Laci - ezt írta a rapper a közösségi médiában feltöltött fénykép mellé. Mint kiderült, az áldozatok is Újpest-drukkerek voltak, mint a zenész. A 16 éves Lászlóra és a 21 éves Gergelyre egy bicskával támadt rá Cs. Krisztián, a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban. A 18. születésnapját ünneplő késelő beismerő vallomást tett. 

A Szusza Ferenc Stadion bejáratánál gyülekeztek az UTE-szurkolók. Ahogy az Indirekt írja, a "drukkerek sorban érkeztek és gyújtották meg az emlékezés mécseseit, akikhez a szintén a csapatért rajongó rapper, Curtis is csatlakozott". A gyertyák a két, Deák téren megkéselt áldozatért égtek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Legyen könnyű nektek a föld Gergő és Laci ✝️

curtis4ker (@curtis4ker) által megosztott bejegyzés,

A megalapozott gyanú szerint

május 22-én, hajnali fél négy körül a belvárosi Deák Ferenc téren elszabadultak az indulatok.

Két, fiatalokból álló társaság egymásnak esett.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Egyszer csak Cs. Krisztián kést rántott és megszúrt két embert.

Ahogy írtuk, a 16 éves Lászlónak és a 21 éves Gergelynek esélye sem volt, azonnal a földre zuhantak.

Az egyiküket egy 19 éves férfi ekkor még többször meg is rúgta, a fején és a hasán is,

amire egy másik, 19 éves férfi biztatta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A BRFK nyomozói nem sokkal a támadás után elfogták a három férfit, ami többek között annak köszönhető, hogy mindent rögzítettek a köztéri kamerák.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók indítványára az ügyészek tegnap délután kezdeményezték, hogy rendeljék el a három férfi letartóztatását, amire ma sor kerülhet.