Egy 18 éves fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy megölt egy 16 és egy 21 éves fiatalt péntek hajnalban a budapesti Deák téren, egy tömegverekedésben - írta meg a Bors.

Azt írják, a férfi írásban ismerte be a bűnösségét, két társa, J. Dániel és J. Marcell pedig úgynevezett "ténybeli beismerő vallomást" tett a kihallgatásán. Mint kiderült, Cs. Krisztán tegnapelőtt ünnepelte a 18. születésnapját, a velük egy kerthelyiségben szórakozó csoport pedig a fiatalabb áldozatot köszöntötte.

Bűnügyi technikusok Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben május 22-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A megalapozott gyanú szerint május 22-én, hajnali fél négy körül a belvárosi Deák Ferenc téren elszabadultak az indulatok. Két fiatalokból álló társaság egymásnak esett.

Egyszer csak Cs. Krisztián kést rántott és megszúrt két embert.

Ahogy írtuk, a 16 éves Lászlónak és a 21 éves Gergelynek esélye sem volt, azonnal a földre zuhantak. Az egyiküket egy 19 éves férfi ekkor még többször meg is rúgta, a fején és a hasán is, amire egy másik,19 éves férfi biztatta.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A BRFK nyomozói nem sokkal a támadás után elfogták a három férfit, ami többek között annak köszönhető, hogy mindent rögzítettek a köztéri kamerák.Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók indítványára az ügyészek tegnap délután kezdeményezték, hogy rendeljék el a három férfi letartóztatását, amire ma sor kerülhet.