Fidesz: Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit

2020.05.24. 18:22

Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit - hangsúlyozta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

Böröcz László azt mondta, hogy borzalmasabbnál borzalmasabb hírek  jönnek a Pesti úti idősotthonból. Mostanáig már 45 lakó meghalt, és 310 fertőződött meg az idősotthonban.

Kiemelte, hogy a hozzátartozók egyre rémesebb dolgokról számolnak be. Megerősítették, hogy az idősek orvosi ellátás nélkül voltak, és nem figyeltek rájuk megfelelően. Most az is kiderült, hogy a járvány kitörésekor sok lakót kiszáradva, elhanyagoltan és alultápláltan szállítottak kórházba.  Nem csak az orvosi felügyelettel van gond, hiszen feleannyi ápoló és gondozó van az idősotthonban, mint amennyi szükséges lenne - közölte a fideszes politikus.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Karácsony Gergelytől mégis csak magyarázkodást, hárítást hallunk, és másra mutogatáson kívül nem tesz semmit hetek óta - fogalmazott Böröcz László, hozzátéve: pedig most már egyértelmű, hogy Karácsonyék nem készítették fel az idősotthont a járványra, és nem hozták meg időben a szükséges döntéseket. 
Amikor az első fertőzések voltak, Karácsonyék akkor sem cselekedtek, sőt, az időseket elhanyagolják, és méltatlanul bánnak velük. Ez egyszerűen elfogadhatatlan  - jelentette ki Böröcz László.