Nyakláncáért támadtak meg egy babakocsis nőt az utcán Budapesten

2020.05.24. 14:50

Két nőt is megtámadott két férfi Budapesten, mindkét esetben a nyakláncukat akarták megszerezni. Először csütörtökön délelőtt fél 11 körül a XIX. kerületben egy babakocsit toló nőre rontott rá az egyik férfi.

A rabló kitépte a nő nyakából a nyakláncát, ettőlaz anya ráesett a babakocsira, ami felborult, és a gyerek a földre esett a kocsiból. 

Forrás: police.hu

Az eséstől a nő és gyereke is megsérült.

Egy szemtanú odaszaladt segíteni az asszonyhoz, ekkor a támadó elszaladt, közben eldobta a nyakláncot, majd beült társa autójába és elmenekültek. Egy órával később a IX. kerületben, a Határ úti villamosmegállóban próbálta ellopni egy másik nő nyakláncát a két férfi. A villamosra szállt fel a nő, amikor kitépték azt a nyakából. A nő egyből megnyomta a villamos vészjelzőjét, így egy utas és a villamosvezető a segítségére sietett.

Forrás: police.hu

A támadó menekülés közben ezúttal is eldobta a nyakláncot, és társával együtt, autóval elhajtottak a helyszínről. A rendőrök az adatok alapján egy órán belül azonosították a 26 és 24 éves feltételezett elkövetőket. Még aznap elfogták mind a két férfit,

a 26 éves B. Gyulát a XX. kerületben fogta el egy körzeti megbízott, 24 éves társát H. Sándort pedig ferencvárosi nyomozók fogták el IX. kerületi otthonában.

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsítják. B. Gyulát rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt, H. Sándort pedig kétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették, és kérik az ügyészséget, hogy javasolják a bíróságon letartóztatásukat.