Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában - tudatta a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn.

Nagy Csaba elmondta, hogy a péntek délelőtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vesz részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában. 

A Heves megyében található telephelyen először mintegy ötszáz szalmabála és egy munkagép gyulladt meg.Forrás: Keskeny Attila tűzoltó zászlós és Papp László tűzoltó őrmester/ Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám

a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak,

ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók - tájékoztatott a szóvivő, aki jelezte azt is, hogy a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Péntek dél óta folyamatosan dolgoznak a helyszínen a tűzoltók.Forrás: Keskeny Attila tűzoltó zászlós és Papp László tűzoltó őrmester/ Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Nagy Csaba elmondta azt is, hogy az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. A Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette:

a tűzesetben senki sem sérült meg.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még vizsgálja a tűz kialakulásának okát.