A jobbikos belháború folytatódik: Balczó visszalépett a parlamenti alelnökségtől

2020.05.25. 13:32

Mivel nem sikerült "nyugodt körülmények" között leváltani Sneider Tamást, Balczó Zoltán jobbikos képviselő mégsem vállalja el az Országgyűlés alelnöki tisztségét. Folytatódik a jobbikos belháború. 

Múlt héten a Jobbik képviselőcsoportjának elnöksége visszahívta Sneider Tamást a parlamenti alelnöki posztról, helyére Balczó Zoltánt, a párt parlamenti képviselőjét javasolták. Mivel Jakab Péter pártelnök viszonya látványosan megromlott elődjével, így erre a lépésre a párton belüli harcok egyik állomásaként lehetett tekinteni.

Csakhogy a történet váratlan fordulatot vett, ugyanis hétfőn közösségi oldalán 

Balczó bejelentette, hogy mégsem él a pártvezetés ajánlatával. 

"A megtisztelő felkérésre azzal a feltétellel mondtam igent, hogy Sneider Tamás nem várja el tőlem a jelölés visszautasítását, és a személycsere nyugodt körülmények között, az Országgyűlésben kialakult rutinnak megfelelően lesz megoldható. Ennek tisztázása érdekében a végleges döntésemhez egy nap haladékot kértem. (...) Hamarosan azonban kiderült, hogy téves volt az elképzelés az országgyűlési alelnöki személycsere folyamatáról - amire egyébként az elmúlt harminc évben nem volt példa. A képviselőcsoportnak nincs lehetősége az általa jelölt és az Országgyűlés által megválasztott alelnök leváltását kezdeményezni" - indokolt a politikus. 

Mivel Jakab korábban jelezte, hogy Sneider leváltása mindenképpen megtörténik, így a pártvezetés várhatóan a napokban új politikust nevez meg Balczó helyett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK