A jobbikos belháború folytatódik: Balczó visszalépett a parlamenti alelnökségtől

parlament plenáris ülés Balczó Zoltán Schiffer András
Vágólapra másolva!
Mivel nem sikerült "nyugodt körülmények" között leváltani Sneider Tamást, Balczó Zoltán jobbikos képviselő mégsem vállalja el az Országgyűlés alelnöki tisztségét. Folytatódik a jobbikos belháború. 
Vágólapra másolva!

Múlt héten a Jobbik képviselőcsoportjának elnöksége visszahívta Sneider Tamást a parlamenti alelnöki posztról, helyére Balczó Zoltánt, a párt parlamenti képviselőjét javasolták. Mivel Jakab Péter pártelnök viszonya látványosan megromlott elődjével, így erre a lépésre a párton belüli harcok egyik állomásaként lehetett tekinteni.

Csakhogy a történet váratlan fordulatot vett, ugyanis hétfőn közösségi oldalán

Balczó bejelentette, hogy mégsem él a pártvezetés ajánlatával.

"A megtisztelő felkérésre azzal a feltétellel mondtam igent, hogy Sneider Tamás nem várja el tőlem a jelölés visszautasítását, és a személycsere nyugodt körülmények között, az Országgyűlésben kialakult rutinnak megfelelően lesz megoldható. Ennek tisztázása érdekében a végleges döntésemhez egy nap haladékot kértem. (...) Hamarosan azonban kiderült, hogy téves volt az elképzelés az országgyűlési alelnöki személycsere folyamatáról - amire egyébként az elmúlt harminc évben nem volt példa. A képviselőcsoportnak nincs lehetősége az általa jelölt és az Országgyűlés által megválasztott alelnök leváltását kezdeményezni" - indokolt a politikus.

Mivel Jakab korábban jelezte, hogy Sneider leváltása mindenképpen megtörténik, így a pártvezetés várhatóan a napokban új politikust nevez meg Balczó helyett.