Az aranylakodalmát ünnepelné a meggyilkolt Szilágyi István

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
Egy hónappal az 50. házassági évfordulójuk előtt gyilkolta meg Szilágyi Istvánt az otthonában a gyanú szerint 49 éves fia, Péter. A művész ezen a héten ünnepelt volna a feleségével, Humenyánszky Jolánnal. Az asszony viharos szerelmük ellenére minden évben igyekezett különlegessé tenni ezt a napot. A szobrászművész özvegy a Blikknek mesélt arról, milyen nehéz számára, hogy most sem István, sem Péter nincs mellette.
Vágólapra másolva!

– mondta a lapnak az asszony.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az özvegy eddig minden évben próbálta különlegessé tenni a házassági évfordulójuk napját.

Annak ellenére, hogy a kapcsolatuk alatt sok dolgot nézett el és sokszor megbocsátott szerelmének, nem tudott rá haragudni, erről és megismerkedésükről is beszélt a lapnak a gyászoló özvegy.

- magyarázta.

Egy időben évekig külön élt a házaspár, mert a férfi egy másik nővel akart lenni.

Az asszonyt nagyon megviselte ez az időszak, mert Szilágyi István a fiukat, Pétert is magával vitte.

Szilágyi István YouTube

Özvegye nem hitte, hogy ez örökre így marad.

A gyanú szerint Szilágyi Istvánt május 3-án kora reggel az otthonában ölte meg a fia, Péter egy kalapáccsal. Az asszony sokkos állapotban szaladt át a közeli boltba segítséget kérni, onnak hívták a rendőröket. Pétert az édesapja holtteste mellől vitték be a nyomozók. Két nappal később letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Forrás: Koncz Marton/Koncz Marton

A leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert Szilágyi Istvánért megemlékezést tartottak a rákosligeti Református Templomban, aztán több mint százan kísérték utolsó útjára a Kozma utcai Új Köztemetőben.