Másfél éve változott meg a kettős gyilkossággal gyanúsított Krisztián

Megöltek két férfit egy verekedés során az V. kerületben, gyilkosság, Deák tér, 2020.05.22.
Vágólapra másolva!
Rettegésben tartotta a környéket az a fiú, aki pénteken a Deák téren a gyanú szerint halálra szurkált két fiatalt – tudta meg a Blikk. Azt is írják, még a fiú ismerősei sem lepődtek meg azon, hogy barátjuk börtönbe került.
Vágólapra másolva!

– ezt írta ki a közösségi oldalra annak a 21 éves fiúnak a testvére, akit halálra szurkáltak pénteken hajnalban a Deák téren. A szeme láttára ölték meg a bátyját és az ő legjobb barátját, egy 16 éves fiút.

mondta a Blikknek a 16 éves meggyilkolt fiú nagymamája, aki az árván maradt gyereket nevelte.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A Blikk megtalálta a gyilkosságokkal gyanúsított Krisztián barátait, akik szerint borítékolható volt, hogy a fiú börtönbe kerül.

"Krisztián gyerekként még csendes, visszahúzódó srác volt, csak pokoli körülmények között élt" – mesélte egyikük. – "Aztán intézetbe került, de ott még kegyetlenebbé vált. Amikor találkoztunk vele, nem ismertünk rá. Másfél évig szökésben volt, mire elkapták és visszavitték. Mostanában rettegett tőlük a környék, társaival belekötöttek az élő fába is. Garázdaság és kábítószerezés miatt volt is dolga a rendőrséggel" – mondta a napilapnak egyikük.

A Blikk úgy tudja, a kettős gyilkossággal gyanúsított fiú beismerő vallomást tett, rajta kívül a rendőrség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaságért egy testépítő ikerpárt is őrizetbe vett. A bíróság mindhármukat letartóztatta.