Magának is képes lenne ártani Szilágyi István fia egy barát szerint

2020.05.25. 21:44

Három hete tartják elmeorvosi megfigyelés alatt az ismert színész 49 éves fiát amiatt, mert a gyanú szerint kalapáccsal agyonverte az apját május 3-án. Ha a bíróságon nem tartják beszámíthatónak, nem zárják börtönbe. De ha mégis börtönbüntetést kap, a férfi Borsnak nyilatkozó barátja szerint, a rácsok mögött akár magának is árthat Péter.

Ez a nagyon szomorú dráma sokkal többről szól annál, hogy egy férfi megölte az édesapját. Ebben a történetben igazából csak áldozatok vannak"

– mondta egy neve elhallgatását kérő barát a lapnak, és azt is, hogy szerinte a férfi szereti a szüleit.

Nem tudom máshogy elképzelni, csak úgy, hogy nem tudta magát fékezni. Bízom benne, hogy nem dugják rácsok mögé. Most jó helyen van, az igazságügyi elmeorvosi szakértők figyelnek rá. Ha rácsok mögé dugnák, már nem vigyázna rá senki, ezért attól tartok, hogy felméri, hogy mit tett, és bánatában maga ellen fordul. Bízom benne, hogy nem igazolódik be a félelmem, de sajnos benne van a pakliban, hogy öngyilkosságot követ el"

– tette hozzá. 

Szilágyi Istvánt a Kozma utcai Új Köztemetőben temették el május 22-énFotó: Koncz Márton - Origo

Agyonverték Szilágyi Istvánt

A gyanú szerint

a 49 éves Péter május 3-án, vasárnap reggel verte agyon az édesapját, a 82 éves, ismert színészt, Szilágyi Istvánt az otthonában.

Kalapáccsal végzett a férfival, akit nagyon sokan Lópici Gáspárként ismertek és kedveltek meg. Szilágyi István felesége beszélt a rendőrökkel, miután sokkos állapotban átrohant a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen.

Rendőrök a tetthelyen május 3-án.Fotó: Polyák Attila - Origo

A helyszínen elfogták a férfit, akit

bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel

gyanúsítanak, két nappal a támadás után pedig már letartóztattak és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vittek. Most egy magánzárkában tartják. 

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!