Letartóztatták a nyíregyházi férfit, aki megkötözte és fejbe szúrta az apját

2020.05.25. 20:12

Budapesten fogták el azt a fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint rátámadt az édesapjára Nyíregyházán pénteken. Egy idősebb férfival együtt megkötözte, aztán megszúrta a 61 éves férfit. Ezek után a két férfi magára hagyta az életveszélyesen sérült férfit és vonatra szállt, hogy Ausztriába menekülhessen. Őrizetbe vették őket. A bíróság hétfőn rendelte el az apjára támadó férfi és társa letartóztatását.

Május 22-én, pénteken este Nyíregyházán, az orosi otthonukban egy 24 éves férfi részegen összeveszett az édesapjával.

Forrás: Police.hu

A vita hevében a fiatal ököllöl megütötte a férfit, majd 52 éves társa segítsével ruhákkal megkötözte.

Ezután M. László egy késsel fejenszúrta 61 éves édesapját.

Majd ismét bántották B. Zsolttal, és megfenyegették, hogy megölik.

Forrás: Police.hu

Aztán rázárták az ajtót, kimentek a nyíregyházi vasútállomásra és felszálltak egy Budapest irányába tartó vonatra. Az volt a tervük, hogy Ausztriába szöknek.

Eközben az életveszélyesen sérült 61 éves férfira rátaláltak és kórházba vitték.

Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya

gyilkossági kísérlet megalapozott gyanúja miatt

indított eljárást az ügyben. A szabolcsi nyomozók jelzésére május 23-án, szombaton a fővárosban fogták el a férfiakat a budapesti nyomozók.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható támadókat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Hétfő délután a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte az apjára támadó férfinak és társának a letartóztatását egy hónapra. A bíróság döntését egyikük és az ügyész tudomásul vette, a védők és a másik gyanúsított fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.