Egy férfi részegen akart megállítani egy épp a telephelyről kihajtó mentőautót, hogy kérdezzen valamit. Amikor nem álltak meg neki a mentősök, olyan dühbe gurult, hogy garázdaság lett belőle.

Március 18-án kora este az Országos Mentőszolgálat XIII. kerület, Dévai utcai telephelyéről indult el egy mentőautó egy koronavírus-gyanús esethez. Amikor kihajtott az autó a telephelyről, egy részeg 28 éves férfi lépett oda hozzá, és azt kérdezte, hogy: Meddig tart még a járvány?

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A mentő nem állt meg, ezért a férfi dühös lett, ordibálni és káromkodni kezdett, szidta a mentősöket, majd egy műanyag üdítőspalackot dobott a mentőautó tolóajtajának. 

Ezután futva elmenekült. 

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos viselkedése alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen, ezért az eset után 

a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította és gyanúsítottként hallgatta ki a 28 éves garázda férfit. 

Az ügyészség a férfival szemben garázdaság miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A férfival szemben az ügyészség javasolta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést.