1436 főre csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020.05.26. 07:13

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 499 főre emelkedett az áldozatok száma, 1836-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az áldozatok 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, írja a kormányzati tájékoztató portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. 

Forrás: koronavirus.gov.hu

Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kormány várhatóan a mai napon az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A rendkívüli jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

Az elmúlt 24 órában meghalt krónikus betegek anonim adataiForrás: koronavirus.gov.hu