Deák téri kettős gyilkosság: egy ikerpár is a támadók között volt

Megöltek két férfit egy verekedés során az V. kerületben, gyilkosság, Deák tér, 2020.05.22.
Budapest, 2020. május 22. Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. Hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a belvárosban több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak. A járőrök hat embert állítottak elő, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Titokban szeretné leróni kegyeletét a Deák téri kettős gyilkosság áldozatainak temetésén a két fiú meggyilkolásával gyanúsított fiú anyja. A Bors megtudta: a késelőt gyerekkori barátaival tartóztatták le, a 19 éves ikerpárt kemény fiúkként jellemezték az ismerősök.
Vágólapra másolva!

A Bors úgy tudja, hogy a 21 éves Gergely és a 16 éves László halálával végződő támadásban aktívan részt vett egy ikerpár. A bíróság őket is előzetes letartóztatásba helyezte a 18 éves Krisztiánnal együtt, akit a kettős gyilkossággal gyanúsítanak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap utolérte a fiatalok egyik ismerősét, aki „kemény fiúkként" jellemezte őket, olyanoknak, akik sosem kerülték a konfliktust, és többször verekedtek. Egyikük bokszedzésekre is járt.

– nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő barátjuk.

A késelő fiú, a gyilkosság napján a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián édesanyja teljesen összetört. A nő tudja, mit tett a 18 éves fia, hatalmas hibát követett el, amivel több család életét is megnyomorította. Arról is beszélt, hogy virágot vinne az áldozatok sírjára.

A kettős gyilkossággal a 18 éves fiút gyanúsítják Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gyanú szerint a 18 éves Krisztián volt az, aki a két fiatalt halálra késelte, de a megverésükben többen is részt vehettek, így a már említett ikerpár is.