A fideszes vezetésű kerületekben lévő főutakat nem újíttatja fel Karácsony Gergely

Fővárosi Közgyűlés, Városháza, Karácsony Gergely 2019.11.27.
Vágólapra másolva!
Az előzetes tervek szerint a főváros kihagyna több, fideszes vezetésű kerületet is a főutak felújítására szánt támogatásból. A kormánypárti polgármesterek tiltakoznak a lépés ellen. Karácsony Gergely holnap dönthet a kérdésben - egy személyben.  
Vágólapra másolva!

- írta ki közösségi oldalára Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester. Kifogásolta, hogy a Fővárosi Közgyűlés által már megszavazott Magtár utca és Rózsa utca felújítását is visszavonja Karácsony Gergely. "A főpolgármester ezzel felrúgja a kerületi önkormányzat és a főváros korábbi megállapodását, mely szerint a kerület megtervezteti, a főváros felújítja a XVI. kerületben található, a főváros kezelésében levő főutakat" - fogalmazott.

Ahogy az posztjából látható, nemcsak a XVI. kerületet érintené a lépés, hanem további három komránypárti vezetésű kerületet (Rákosmente, Csepel, és Soroksár) is. Kovács Péter szerint szakmai helyett politikai döntés született, hiszen

csak azok a városrészek maradtak ki az útfelújításokból, ahol a választók fideszes polgármesternek szavaztak bizalmat.

A döntést a Fővárosi Közgyűlés helyett Karácsony Gergely egy személyben várhatóan holnap fogja meghozni. Ahogy beszámoltunk róla, a főpolgármester továbbra sem hívja össze a döntéshozó testületet, így korlátlan hatalmát megtartva továbbra is rendeleti úton irányítja Budapestet.