Több mint 2 millió liter fertőtlenítőt szállított ki eddig a Mol

Hygi árusítása a MOL kutakon
A Mol saját gyártású, Hygi elnevezésű kéz- és felületfertőtlenítő szere a Golgota téri töltőállomáson 2020. április 23-án. Megkezdte a Mol a Hygi kéz- és felületfertőtlenítők árusítását.
Vágólapra másolva!
Több mint 2 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékeikből kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek.
Vágólapra másolva!

A MOL a közintézmények mellett múlt héten a nagykereskedelmi partnerek kiszolgálását is elkezdte.

A következő hónapok a piaci igények megismeréséről, és a termékpaletta bővítéséről, valamint a gyártási kapacitás fejlesztéséről szólnak majd - tudatta Vida Szabolcs, a Mol-Lub Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben.

Eddig 600 ügyfélhez jutott el a fertőtlenítőszer.

A Mol saját gyártású, Hygi elnevezésű kéz- és felületfertőtlenítő szere a Golgota téri töltőállomáson Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Mol-Lub, a Mol kenőanyagok gyártásával foglalkozó leányvállalata márciusban,

mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására.

Az alapanyagot, az etanolt magyar forrásból szerzik be, így magyar beszállítótól, magyar cég gyártja a Mol Hygi fertőtlenítőszert.