Gyurcsány-párti politikus: Ne tragédiaként éljük meg Trianont

Bauer Tamás; Gyurcsány Ferenc FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2012. január 15. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke (j) és Bauer Tamás alelnök beszélgetnek pártjuk Magyar modell vagy európai? című gazdaságpolitikai konferenciáján Budapesten, a Vista Rendezvényházban. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem szabad tragédiaként megélni Trianont, hiszen az ország megcsonkítását követően kialakult határok között is lehet jó életet élni - nagyjából így lehet összefoglalni Bauer Tamásnak, a Demokratikus Koalíció volt alelnökének kedd reggeli facebookos teljesítményét. Vágó István után újabb DK-s gyalázkodik Magyarország szétszabdalása kapcsán. 
Vágólapra másolva!

"Én ma is kitartok álláspontom mellett. Mi, magyarok nem tesszük helyesen, ha nem lépünk túl a békeszerződések miatti kesergésen, és évfordulójukat nemzeti tragédia emléknapjának tartjuk. (...) Tragédiának a világháborúkat tekintsük, és ne a békeszerződéseket. (...)A békeszerződésekkel kialakult határok mellett is lehet jó magyar életet teremteni a magyar államon kívül is, amint azt néhány európai példa évtizedek óta mutatja. Ennek alapja azonban a szomszéd népek megbékélése" - írta ki közösségi oldalára Gyurcsány Ferenc bizalmasa.

Bauer arra reflektált, hogy Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár felidézte korábbi gondolatmenetét a parlament tegnapi ülésén. A DK-s politikus 2011-ben arról írt a Galamuson, hogy a trianoni döntés előtti határok igazságtalanabbak voltak, mint utána. Vállalhatatlan megnyilvánulása hatalmas felháborodást okozott, hiszen Magyarország Trianon következtében területének kétharmadát és népességének többségét elvesztette.

Budapest, 2012. január 15. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke (j) és Bauer Tamás alelnök beszélgetnek pártjuk Magyar modell vagy európai? című gazdaságpolitikai konferenciáján Budapesten, a Vista Rendezvényházban. MTI Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mostanában újra divatossá vált Gyurcsány Ferenc pártjában a nemzeti tragédia kapcsán gyalázkodni. Vágó István, a párt elnökségi tagja, XII. kerületi önkormányzati képviselője a náci Harmadik Birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot.

A DK-s politikusok nyilatkozatai önmagukban sem túl ízlésesek, úgy meg pláne nem, hogy Romániában örömünnepként élik meg a trianoni békeszerződés 100. évfordulóját. Mint ismert, a román parlament nemzeti ünnepnappá nyilvánította a trianoni szerződés megkötésének napját. Ezen a napon mindenhová ki kell majd tűzni a román zászlót, és pozitív megemlékezéseket kell tartani - az erdélyi magyaroknak is.