Rotweiler és belga juhász harapdált össze egy 71 éves kiskunhalasi férfit

Vágólapra másolva!
Brutálisan összeharapdált két nagytestű kutya egy idős férfit Kiskunhalason. A két agresszív állat korábban is többször kiszökött a kertből, a gazdájuk még sem javított meg a rossz kerítést, sőt sokszor még a kaput is nyitva hagyta.
Vágólapra másolva!

A rotweilert és a belga juhászt egy kiskunhalasi tanyán tartotta a gazdájuk.

Tudta, hogy az állatok ki tudnak jutni az elhanyagolt, rossz állapotú kerítésen vagy a rendszerint nyitva hagyott nagykapun keresztül, ennek ellenére nem tett semmit.

A kutyák többször ki is szöktek és a később megtámadott férfi 400 méterre lévő tanyához szaladtak, ahol az udvaron tartott kutyákat ugatták. A közterület felügyelők többször felszólították a férfit, hogy javítsa meg a kerítést, de ekkor sem tett semmit.

Az egyik nap aztán a férfi úgy ment el otthonról, hogy a tanya kapuját nyitva hagyta és nem gondoskodott arról, hogy a kutyák ne tudjanak kiszökni. A felügyelet nélkül hagyott állatok ki is jutottak, és rátámadtak a 71 éves férfire.

A földre teperték, és össze-vissza harapták. Az idős férfi segélykiáltásait a boltból hazaérkező fia hallotta meg, aki a kutyákat elzavarta és hívta a mentőket.

Az idős férfit életveszélyes állapotba vitték kórházba, meg kellett műteni és intenzív osztályon kezelték. Később a kórházi halt meg, de a halálát a szakértők szerint nem a támadás okozta.

A gondatlan gazda ellen vádat emeltek.