Fekete-Győr András büszke a Momentum magyarellenes politikájára és a káoszt okozó fővárosi polgármestereire

EP választás 2019 Európai Parlament EP2019 Momentum, eredményváró
Vágólapra másolva!
A Momentum elnöke szerint nagyszerű munkát végez a pártja két EP-képviselője Brüsszelben, a hazai politikai életben pedig többek között Pikó András, Déri Tibor és Soproni Tamás munkáját méltatta egy Facebook-bejegyzésben. Fekete-Győr András úgy véli, a politikusaik betekintést adnak abba, hogy hogyan is nézne ki az ország, ha ők lennének hatalmon. Néhány példát mi is összeszedtünk, hátha megértjük, mire is gondolhatott a politikus.
Vágólapra másolva!

Egy év telt el az európai parlamenti választások óta, a Momentum elnöke szerint ez alatt az egy év alatt a pártjuk Magyarország három legerősebb politikai formációjának egyikévé nőtte ki magát. Fekete-Győr András Facebook-bejegyzésében sorsszerűnek nevezi, hogy pont az EP-választás hozta meg a sikert a Momentumnak, hiszen

a pártot olyan fiatalok alapították, akik külföldről tértek haza.

Így talán azon sem kell meglepődnünk, hogy a párt képviselői előszeretettel állnak be a Magyarországot támadó csapatok közé.

Mint ismert, a súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna még tavaly novemberben részt vett a Progresszív Szlovákia (PS) párt parlamenti képviselőjelöltjeinek és programjuknak Révkomáromban megrendezett bemutatóján, ahol a legnagyobb meggyőződéssel azt mondta, hogy:

Donáth tehát azt üzente a felvidéki magyaroknak, hogy olvadjanak be a szlovák többségbe. Mint köztudott, a PS egyébként nem támogatja a felvidéki magyarok autonómiáját.

A Momentum EP-képviselőjének magyarellenességét az a nyilatkozata is bizonyítja, amelyben azon háborgott, hogy az első magyarországi koronavírusos beteg nem magyar, hanem két iráni fiatal volt. Donáth akkor azt mondta egy interjúban, hogy:

Miközben Donáth a Felvidéken szervezkedett a magyarok ellen, kolléganője, Cseh Katalin épp Erdélyben „tett gesztust" honfitársai ellen. Cseh a Facebookon dicsekedett azzal, hogy részt vett román testvérpártjuk, a centrista, Renew Europe-tag USR-PLUS pártszövetség politikusának, Nicu Ștefănuță európai parlamenti irodájának a megnyitóján. A momentumos képviselő beszédet is mondott, amiben kiemelte a korrupcióellenesség fontosságát, ami nagyon furcsán hangzott annak fényében, hogy a román testvérpártjuk volt államelnökjelöltje az a Dan Barna, aki súlyos korrupciós botrányba keveredett. A román hatóságok ugyanis többek között 6 millió eurós uniós támogatás ellopásával gyanúsítják. Cseh beszédében persze egy szót sem ejtett az erdélyi magyarok jogegyenlőségének fontosságáról. Ezek után már talán azon sem lepődött meg senki, hogy Cseh nem határolódott el az USR-PLUS társelnökétől, a Renew Europe EP-frakciójuk vezetőjétől, a magyargyűlölő Dacian Cioloștól sem. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy

a momentumos politikus a NATO beavatkozását is kérte Magyarországgal szemben.

Ilyen lenne Magyarország, ha a Momentum lenne hatalmon

Fekete-Győr András bejegyzésében azt írja, hogy hatalomhoz jutott politikusaik betekintést nyújtanak abba, hogy milyen lenne hazánk, ha ők kormányoznának. A Momentum elnöke többek között jó példaként említi Soproni Tamást, Pikó Andrást és Déri Tibort is. Vegyük hát sorra, mire is gondolhatott Fekete-Győr, amikor az október óta hivatalban lévő párttársaira gondolt.

A nyolcadik kerület polgármestere, Pikó András például szisztematikus rombolásba kezdett a kerületben. Első lépéseként – de ezt szinte kivétel nélkül minden ellenzéki kézre került kerület és település vonatkozásában elmondhatjuk –megemelte a saját és alpolgármesterei fizetését. Felszámoltatta a polgárőrséget, propagandaújsággá züllesztette a kerületi lapot, de a kerület bérlakásait is értékesítené. A takarékos üzemmódra hivatkozva pedig elvenné az önkormányzati dolgozók, óvónők, bölcsődei dolgozók védőnők 13. havi fizetését, amit az előző városvezetés vezetett be. Újabban pedig hajléktalanokat költöztetne a kerületbe.

A helyzet Újpesten sem jobb. Déri Tibor első körben kirúgott 50 embert az önkormányzatból és a helyi médiacégből is menesztett mindenkit. Majd érdekes hírek láttak napvilágot, ugyanis az előző városvezetés az átadás-átvételkor 9 milliárd forinttal adta át a várost, de az újpesti DK-s vezető, Trippon Norbert azt írta közösségi oldalán, hogy 7 milliárd forint van a kasszában. Ezek szerint kétmilliárd forint tehát eltűnt pár hét alatt. Déri a koronavírus ideje alatt sem segített az újpestieken. A helyi kormánypárti képviselők javasolták a polgármesternek, hogy azok a vállalkozások, amelyek a kerülettől bérelnek üzlethelyiséget, kapjanak engedményeket, továbbá segítse az önkormányzat azokat a családokat, akiknek anyagi problémáik keletkeztek a járvány miatt.

A momentumos polgármester figyelmen kívül hagyta a kormánypárti képviselők felvetéseit.

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás pedig a szomszédos kerület DK-s polgármesterével, Niedermüller Péterrel karöltve igyekszik lebénítani a fővárost. Közös videóban vallott a két politikus arról, hogy hosszú távú céljuk, hogy teljesen megszüntessék az átmenő forgalmat a VI. és VII. kerületben, amire már a május elsejei hosszú hétvégén kísérletet is tettek. Soproni egyébként kivezetné a jogi szaknyelvet a hivatalából, mert nem érti azt.

Fekete-Győr Andrásnak teljesen igaza van abban, hogy a Momentum politikusai betekintést nyújtottak abba, hogy hogyan is nézne ki Magyarország az ő vezetésük alatt. Ha jól értjük a Momentum elnökének írását, akkor, ha ők kerülnének hatalomra, a nemzeti érdeket megelőzné a külföldi, az önkormányzatoknál nem a szakmai, hanem a politikai beállítottság alapján ítélnék meg a dolgozókat, akik közül bizonyos felsővezetői körök fizetésemelést, a szociális szférában dolgozók megvonást kapnának. Mindeközben hajléktalanokat költöztetnének be a még el nem adott bérlakásokba, a közbiztonságot pedig lezüllesztenék.