Riasztást adtak ki zivatarok és jégeső miatt

2020.05.26. 04:53

Késő délutántól bárhol kipattanhatnak zivatarok. Akár jégeső is lehet. A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Ma
A gyakran erősen gomolyfelhős égből délelőtt csak néhol, déltől már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az északi szél. 17 és 22°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

Szerda
A sok napsütést délután újra gomolyfelhők zavarják, és főleg a középső tájakon fordul elő zápor, zivatar. Nagy területen lesz élénk az északi szél. A csúcsérték 21 fok körül alakul.

Csütörtök
Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű záporeső, néhol zivatar. Sokfelé újra viharossá fokozódik a légmozgás. Délután 19-24°C valószínű.

Ismét az egész országban zivatarokra figyelmeztetnekForrás: Medgyesi Mián - Origo

Péntek
Változó felhőzetre van kilátás, elszórtan záporral, zivatarral. A hőmérséklet még mindig a sokéves átlag alatt, 19 fok körül alakul.

Szombat
Jelen modellfutások szerint erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki eső, zápor. A csapadékos idő hatására a hőmérséklet ismét csökkenhet.

Zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt keddre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A késő délelőtti óráktól estig ismét bárhol várhatók zivatarok, amelyekhez kapcsolódva előfordulhat viharos, 60-80 kilométer/órás szél és apró szemű jég.