Kocsis Máté a fiataloknak: Keressetek rá, és meglátjátok Gyurcsány Ferenc igazi arcát

Gyurcsány Ferenc, öszödi beszéd, tüntetés, 2006, MTV, tévészékház
Vágólapra másolva!
Látni fogjátok, hogy ez a nárcisztikus, erőszakos, zavart ember hogyan hazudott saját honfitársainak, hogyan bukott le mindezzel, és ezt követően hogyan verette és lövette szét az ellene tüntetőket. Sok fiatalt is. Én ott voltam 25 évesen, emlékszem, és soha nem fogom neki elfelejteni - írta keddi posztjában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki Gyurcsány őszödi beszéde kapcsán a fiatalokhoz fordult. A politikus csak pár percet kért a legfiatalabb generációtól: keressenek rá, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc.  
Vágólapra másolva!

"Idén lesz hat éves a fiam és három éves a kislányom. Ők még nem tudják, mi az a politika, és nem tudják kik azok a politikusok. Ti, akik 2006-ban nagyjából ugyanannyi idősek voltatok, mint ma az én gyerekeim, pont ugyanennyit tudtatok akkoriban a közéletről. Ezért sokatok nem emlékezhet arra, hogy ki is valójában az igazi Gyurcsány Ferenc" - kezdte személyes történettel Kocsis Máté. Azt kérte posztjában a 2000 után született fiataloktól, hogyha van kis idejük, akkor okostelefonjukon nézzenek utána, ki is valójában Gyurcsány Ferenc. A kulcsszavak a következők:

Őszödi beszéd / lovasroham / szemkilövetés.

Látni fogjátok, hogy ez a nárcisztikus, erőszakos, zavart ember hogyan hazudott saját honfitársainak, hogyan bukott le mindezzel, és ezt követően hogyan verette és lövette szét az ellene tüntetőket. Sok fiatalt is. Én ott voltam 25 évesen, emlékszem, és soha nem fogom neki elfelejteni - mesélte a politikus, aki közelről látta a Gyurcsány-féle terrort, a szemkilövetéseket, az utcai kardlapozásokat.

"Mostanság viszont titeket kerülget YouTube-on, Facebook-on, Instán. Tetszeleg, szépeket mond, nagyon igyekszik nálatok. Fiatalos tornacipőkben jár, trendiskedik, elmondja, hogy kiáll mellettetek, mert a jövőtök, meg ilyesmi. Hát persze, de csak azért, mert kell majd neki a szavazatotok. Nem ti, csak az x" - hívta fel a figyelmet a fideszes politikus arra, Gyurcsány hogyan próbál meg kibújni a hazudozó kormányfő szerepéből.

Kocsis Máté azt is kifogásolta, hogy a bukott kormányfő ma demokráciáról, európai értékekről, jogállamiságról papol mindenütt. "Ezek pont olyan hazugságok tőle, mint amiket maga vallott be 2006-os őszödi beszédében, a Balatonnál. Ma van éppen 14 éve, hogy elmondta" - tette hozzá.

- üzent a nehéz időszakot átélő politikus írásának végén.

Mint ismert, éppen ma van Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének tizennegyedik évfordulója. „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon." „Hazudtunk reggel, éjjel meg este." A többi közt ezeket mondta az ország akkori miniszterelnöke a szocialisták frakcióülésén, Balatonőszödön.

A beszéd pár hónappal később - mai napig ismeretlen körülmények között - került nyilvánosságra, komoly társadalmi tiltakozást kiváltva. Rendszeresek lettek a kormányellenes tüntetések, nem egyszer több tízezer ember követelte Gyurcsány és a kormány távozását a Kossuth téren. Az október 23-ai megemlékezések erőszakba fordultak, több ember szemét kilőtték a rendőrök, többeket pedig véresre vertek.