Dömötör Csaba: A terhek viselésében mindenkinek szerepet kell vállalnia

Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a jövő évi költségvetés fontosabb adatairól, a fővárossal történő párbeszédről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár megerősítette korábbi szavait, mely szerint nagyon sok közéleti szereplőnek illene bocsánatot kérnie Magyarországtól, a magyar kormánytól azok után, hogy mindennek elmondták a magyar demokráciát az elmúlt hónapokban, arról nem is beszélve, hogy rövidesen sor kerül a rendkívüli veszélyhelyzet visszavonására.

Mindeközben a pénzügyminiszter benyújtotta a Parlamentnek az ország következő évi költségvetését, amelyet több ellenzéki politikus is erősen kritizált, a főpolgármester szerint ezzel a tervezettel több évre is halálra vannak ítélve az önkormányzatok, hiszen jelentős forrásokat von el tőlük az állam. Dömötör Csaba ezzel kapcsolatban elmondta, Karácsony Gergely felvetése egy fontos alapelvet érint, mégpedig azt, hogy a költségvetésnek igenis tükröznie kell azt a helyzetet, amiben van az ország.

Hozzátette azt is, a kormány vállalja a legnagyobb szerepet, de a multinacionális cégek, a bankok, valamint az önkormányzatok sem maradhatnak ki ebből. Az államtitkár szerint a kormány úgy látja, mintha a baloldali vezetésű önkormányzatok nem akarnának szerepet vállalni ebből a közös teherviselésből. A főpolgármester minden aggodalma ellenére a budapesti fejlesztések például továbbra is támogatást élveznek a kormánynál, ám ehhez szükség lenne a fővárosi vezetés partnerségére.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.