Letartóztatták az újpesti lövöldözőt és társait

Vágólapra másolva!
Egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a három férfit, akik részt vettek az újpesti gumilövedékes lövöldözésben vasárnap. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Egy parkolóban két férfira támadtak rá a IV. kerületi Temesvár utcában.

Az egyikre gumilövedékes pisztollyal többször rálőtt egy támadó, a másiknak pedig a combját vágta meg egy másik támadó egy késsel.

A meglőtt férfit életveszélyes, a megkéselt férfit pedig nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel vitték kórházba. A három férfi elmenekült, azonnal keresni kezdték őket a rendőrök. Kiderült, hogy

egy családi vita miatt szabadultak el az indulatok.

Forrás: Police.hu

A gumilövedékes fegyverrel lövést leadó B. Béla még a támadás estéjén feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon, míg társai ellen, a késsel súlyos sérülést okozó, 37 éves G. Krisztián, illetve fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki. Ők május 24-én 21 óra 18 perckor adták fel magukat.

A lövöldöző férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés, a másik két férfi ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult nyomozás.

A bíróság mindhármukat letartóztatta egy hónapra, mert "megalapozottan feltehető, hogy a három férfi szabadlábon befolyásolná a kihallgatandó embereket, és ezzel megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, mert mindhármukat többször ítélték már el erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt" - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.