Nyilatkozott a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított fiú anyja

Herczeg (Cs.) Krisztián Deák téri gyilkos kettős gyilkosság
Vágólapra másolva!
Először a közösségi oldalán olvasott a Deák téri kettős gyilkosságról annak a fiúnak az anyja, akit a gyilkosságokkal gyanúsítanak. Csak este szembesült azzal, hogy az ő fiát fogták el – tudta meg a Blikk. Azt mondja, a drogtól vadulhatott meg a fia, akit a hétvégén tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

"Több alkalommal is előállították már a rendőrök drogozásért a fiamat, mindig én mentem érte és hoztam haza" – mesélte a Blikknek az asszony.

- mondta a lapnak az asszony.

Őt, a 18 éves Krisztiánt gyanúsítják a Deák téri kettős gyilkossággal Forrás: Facebook

Az anya a Blikknek azt is elárulta: fia még május elején egy vita során összepakolt és bement a gyámhatóságra, hogy intézetbe szeretne kerülni. Mivel a fia önállósodni akart Budapesten, azt hitte, ennek ez a módja.

"Még a karantén ideje alatt is Pesten mászkált, csak este ment vissza aludni. A tragédia éjjelén sem lehetett volna kint a városban" – mondja.

A nő a lapban üzent a gyászoló családoknak. Azt mondta:

Adják át a bocsánatkérésemet a két fiú hozzátartozóinak Krisztián nevében is. Mélyen sajnálom, hogy így alakult, bárcsak meg nem történtté lehetne tenni a tragédiát!

"Engem is fenyegetnek, pedig egy másfél éves közös kép van Krisztián oldalán. Semmi közünk a gyilkossághoz, de éjjel-nappal támadnak minket. Egy haverunkat kidobta a barátnője. Pokollá vált az életünk, csak azért, mert ismerjük Krisztiánt" – árulta el a Blikknek Cs. Krisztián gyerekkori barátja, Zoltán, aki jogvédő egyesülethez fordult a támadások miatt, és kitart a barátja mellett, állítva, nem egyértelmű, mi történt aznap este: "szerintem Krisz magát védte, és nem kizárt, hogy a bíróságon is ezt mondja majd" - mondta.

Gergő, az idősebb áldozat ismerőse szerint lehetetlen, hogy az áldozatok provokálták volna a verekedést. Ezt persze a kamerák felvételei alapján el lehet majd dönteni.

Ahogy azt megírtuk, pénteken egy 16 és 21 éves fiút vertek meg brutálisan, majd szurkáltak halálra. A gyilkossággal egy 18 éves fiút gyanúsítanak, őt és két barátját, egy ikerpárt a hétvégén tartóztatták le. A testvérek a verésben vehettek részt.