Így rontott a baloldal az országos tisztifőorvosra, a sikeres védekezés ellenére

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Müller Cecília
Vágólapra másolva!
A hazai baloldali ellenzék hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálta az elmúlt hónapokban támadni Müller Cecília országos tisztifőorvost. A baloldali támadások élén a Jobbik állt, de persze az MSZP és a Gyurcsány-párt sem maradt le. Az elmúlt hetek eseményei tökéletesen bebizonyították, hogy Müller Cecília jól kezelte a járványhelyzetet.  
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban Müller Cecília országos tisztifőorvos folyamatosan a baloldali ellenzéki politikusok célkeresztjében van. Most összegyűjtöttük, hogy milyen hazugságokkal támadták az országos tisztifőorvost a baloldali politikusok.

Karácsony politikai elfogultsággal vádolt

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester, akinek a felügyelete alá tartozik az a Pesti úti idősotthon, ahol eddig 44-en vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt, és több mint 300-an megfertőződtek, azt írta április 21-én, hogy "Szerintem a tisztifőorvosnak a járvány ellen kellene küzdenie szakmai alapon és nem a fővárosi önkormányzat ellen politikai alapon. Mi mindenesetre a szakmai megközelítést választjuk és a járvánnyal küzdünk. Minden egyéb másodlagos most."

Emlékezetes, Karácsony úgy próbált meg a járvány ellen "küzdeni", hogy el sem látogatott a Pesti úti idősotthonba.

Karácsony is alaptalanul vádolta Müller Cecíliát Fotó: Koncz Márton - Origo

A Jobbik irányítja a Müller Cecília elleni gyalázkodási versenyt

A Müller Cecília elleni támadásokban a Jobbik járt az élen. A párt nemcsak közleményekben, nyilatkozatokban támadta az országos tisztifőorvost, hanem grafikákat is készített.

Március 29-én a párt ezt a közleményt adta ki, az alábbi grafikával

Forrás: Origo

Csak emlékeztetőül: Müller Cecília

nem mondott mást, mint az egészségügyi világszervezet, amely többször is kinyilvánította: a tünetmentes emberek maszkviselése nem jelent valódi segítséget,

sőt, kockázatokkal jár (túlzott biztonságérzet, a maszkhoz nyúlkálás, stb.).

Április 2-án egy újabb hazug grafikával jelentkezett a Jobbik, sőt a párt a saját nevével kommentelésbe is fogott. A kommentben gyakorlatilag hazugsággal vádolták meg a tisztifőorvost.

Forrás: Facebook

Április 3-án a párt azt közölte, hogy

Persze erről az állításról is kiderült, hogy egy közönséges hazugság volt.

Május 7-én a baloldali párt arról írt egy kép kíséretében, hogy

Forrás: Origo

Gulyás Gergely persze ilyet nem mondott, a Müller Cecíliától idézett mondat pedig tökéletesen igaz.

Mind az Euromomo, mind a KSH adatai szerint nemhogy többen haltak meg az elmúlt hónapokban Magyarországon, hanem 2019-hez képest szerencsére közel 10 százalékos csökkenést regisztráltak, miközben a születések száma jelentősen emelkedett.

Május 17-én pedig, mivel igazából már sehogyan sem tudott fogást találni az országos tisztifőorvoson a Jobbik, ezért egy meglehetősen erőltetett képet tett közzé.

Forrás: Origo

Bangóné hazugsággal vádolta az országos tisztifőorvost

Persze Müller Cecília gyalázásából az MSZP legotrombább politikusai sem maradhattak ki. A semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkező Bangóné Borbély Ildikó azt mondta március 24-én, hogy

Május 2-án pedig már jóval durvábban fogalmazott:

Bangóné szavaival szinte megegyező hazug közleményt adott ki még április 29-én az MSZP. Akkor arról írtak, hogy

Forrás: MTI/Soós Lajos

Kunhalmi Ágnes pedig arról írt, hogy

Mint említettük: a WHO szerint tünetmentes embereknek felesleges maszkot hordani, és azt is elmondták, hogy Magyarország eleget tesztel.