Interneten hirdetett mobilházakkal és bútorokkal csalt ki több millió forintot egy 14 tagú bűnbanda

internetes csalás, csalók, internetes csalók,
Vágólapra másolva!
Nagyértékű mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort és szerszámokat árultak az interneten csalók, akik olykor több százezres előleget kértek olyan megrendelésekért, amelyet sosem szállítottak le. Volt, akitől egymillió forintot kértek. A bandában mindenkinek megvolt a maga szerepe: volt, aki a hirdetésekért felelt, másnak a beszervezés volt a dolga. 
Vágólapra másolva!

Az internetes csalók első tagját idén februárban fogták el a rendőrök Borsod megyében, majd márciusban egy szintén hozzájuk köthető budapesti nőt és négy társát kapták el. Május 26-án Budapesten és Hernádon újabb nyolc embert fogtak el.

A csoport népszerű oldalakon hirdetett, többek között mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort árultak. Volt, hogy több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként, a rendeléseket pedig sosem szállították ki.

A csoport felosztva működött: volt, aki a hirdetésekt kezelte, más telefonon egyeztetett a megrendelőkkel, és volt olyan is, akinek az volt a dolga, hogy

beszervezze az embereket, akik hajlandóak voltak csak egy-egy ilyen vásárlásért bankszámlát nyitni.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csalás bűntett miatt folytatott eljárásban tovább vizsgálja, hogy az eddig elfogott gyanúsítottaknak lehettek-e még további társaik, illetve hogy a csoport hány embert károsított meg.